Tu jesteś:
4
Składniki
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Niezastąpiony letni deser - domowe lody z dodatkiem serka mascarpone. Mocno kremowe i naturalnie owocowe – po prostu pyszne !
SKŁADNIKI:
- 500 g mrożonych owoców,
- 250 g mascarpone,
- 100 g śmietany 30% (lub jogurtu greckiego),
- 60 g cukru lub miodu,
- 2 łyżki soku z cytryny.
Do naczynia miksującego wsypać cukier – zemleć 10 sekund/obroty 10 . Dodać mrożone owoce (porozdzielać żeby nie były zbrylone) – zmiksować 20 sekund/obroty 8. Zgarnąć kopystką na dno naczynia. Zmiksować ponownie 10 sekund/obroty 8. Dodać pozostałe składniki: mascarpone, śmietankę, sok z cytryny – zblendować 30 sekund/obroty 6. Założyć motylek – ubić 30 sekund/obroty 4.
Przełożyć do dowolnych pojemniczków i wstawić do zamrażalnika na co najmniej 30 minut.
Link do przepisu video: https://youtu.be/KrdLxAys7eg
Facebook: https://www.facebook.com/thermomaniak/
Instagram: https://www.instagram.com/thermomaniak/
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz