3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KREM ŚMIETANKOWY Z MASCARPONE


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

KREM ŚMIETANKOWY Z MASCARPONE

  • 0,5 litra zimnej śmietanki 36%
  • 250 g mascarpone, (można dać 375g - będzie sztywniejszy)
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Założyć motylek. Wlać do Closed lid śmietankę, mascarpone i przesitkowany cukier puder. Ubijać 1,5-2 min/obr.3. Jeśli się nie ubije dodać czas. Czasem już po minucie jest ubite. Pilnować, patrzeć, słuchać. TM zaczyna wydawać inny dźwięk gdy zaczyna robić się masło.

    Nie daję gwarancji - na 20 razy ze 2 razy zrobiło mi się tak masło, nie wiem od czego to zależy :-/

    Można dodać jakiś usztywniacz typu śmietan-fix.

    Można używać do przekładania biszkoptów, na bezę itd. itp.
    Do kremu można wkroić owoce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dałam wiecej macarpone 0,5 kg i śmietanki...

    Zgłoszony przez bakmagdalena na kwietnia 4, 2018 at 00:09.

    Dałam wiecej macarpone 0,5 kg i śmietanki łaciatej 0,5 ml zbyt gęste nie wyszło nie wiem od czego to zależy, w każdymrazie kiedyś rodbiłam na oko z większą ilościa serka i masa była sztywniejsza.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze