3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem pistacjowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 80 g pistacji, wyłuskanych (przed wyłuskaniem około 1)
  • 300 g śmietany, 30 %, schłodzonej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC, wyłuskane pistacje wysypać na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika, piec około 8-10 min, aż skórki popękają. Przesypać pistację na ściereczkę, potrzeć energicznie, aby pozbyć się skórek.
    2. Do naczynia miksującego włożyć pistacje, zemleć 7 s/obr. 9, przełożyć do innego naczynia.
    3. Na noże w czystym i suchym naczyniu miksującym założyć motylek.
    4. Wlać śmietanę, ubić 1 min/obr. 3.
    5. Dodać cukier puder i rozdrobnione pistacje, wymieszać 10 s/obr. 1.
    6. Przełożyć do pucharków. Przed podaniem można udekorować pistacjami lub posypać kakao.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy