Czas przygotowania
                                20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
 
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 29/11/11
                    Składniki
- 80 g pistacji, wyłuskanych (przed wyłuskaniem około 1)
 - 300 g śmietany, 30 %, schłodzonej
 - 3 łyżki cukru pudru
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC, wyłuskane pistacje wysypać na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika, piec około 8-10 min, aż skórki popękają. Przesypać pistację na ściereczkę, potrzeć energicznie, aby pozbyć się skórek. 
 - Do naczynia miksującego włożyć pistacje, zemleć 7 s/obr. 9, przełożyć do innego naczynia. 
 - Na noże w czystym i suchym naczyniu miksującym założyć motylek. 
 - Wlać śmietanę, ubić 1 min/obr. 3. 
 - Dodać cukier puder i rozdrobnione pistacje, wymieszać 10 s/obr. 1. 
 - Przełożyć do pucharków. Przed podaniem można udekorować pistacjami lub posypać kakao. 
 
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC, wyłuskane pistacje wysypać na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika, piec około 8-10 min, aż skórki popękają. Przesypać pistację na ściereczkę, potrzeć energicznie, aby pozbyć się skórek. 
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze