3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

JABŁKA POD KRUSZONKĄ BEZGLUTENOWĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

JABŁKA POD KRUSZONKĄ BEZGLUTENOWĄ

  • 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki lub oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 30 g ksylitolu
  • 70 g płatków quinoa
  • 30 g Migdałów
  • 30 g orzechów pecan (opcjonalnie)
  • garść żurawiny (opcjonalnie)
5

Przygotowanie

  1. 1. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 st. . Naczynie żaroodporne (25 x 25cm lub o podobnych wymiarach) natłuścić masłem lub olejem kokosowym (w wersji dania bez laktozy)
    2. Do naczynia miksujacego włożyć jabłka, dodać 1/2 łyżeczki cynamonu, rozdrobnić przy pomocy kopystki 3 s/obr.4. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, odstawić.
    3. Do naczynia miksującego włożyć masło (lub olej kokosowy), dodać ksylitol, płatki quinoa, migdały, orzechy, żurawinę, 1/2 łyżeczki cynamonu, rozdrobnić 5 s/ obr. 5 (można przedłużyć czas rozdrabiania w zależności od tego jak bardzo ma być rozdrobniona kruszonka).
    4. Kruszonkę przełożyć na rozdrobnione jabłka
    5. Piec 20-25 min, 200 st, góra-dół lub do momentu, aż kruszonka się zarumieni. Odstawić do lekkiego ostudzenia.
    6. Podawać z lodami lub domowym dżemem np. z czarnej pożeczki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

W wersji bez laktozy zamiast masła można użyć oleju kokosowego.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy