Tu jesteś:
4
Składniki
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Pyszne gofry w zdrowszej odsłonie !
Składniki:
- 25 g mąki kukurydzianej,
- 100 g mąki jaglanej,
- 1 banan,
- 40 g mleka,
- 20 g oleju rzepakowego,
- 2 jaja.
Rozbić jajka i oddzielić białka od żółtek. W czystym i suchym naczyniu miksującym umieścić białka, założyć motylek i ubijać 2 minuty/obroty 3,5. Zdjąć motylek, białka przełożyć do innego naczynia. Do naczynia miksującego włożyć żółtka, banana, mąkę jaglaną, kukurydzianą, mleko oraz olej - zmiksować 10 sekund/obroty 5. Ciasto przelać do naczynia z białkami i delikatnie wymieszać szpatułką by masa nie straciła na objętości. Rozgrzać gofrownicę, delikatnie posmarować olejem i nakładać po 2- 3 łyżki ciasta na porcję. Piec do uzyskania zlotobrązowego koloru. Upieczone gofry odstawić na kratkę do ostudzenia. Podawać z dowolnymi, ulubionymi dodatkami. Z podanej porcji wychodzą 4 gofry
Link do przepisu video: https://youtu.be/FkXzEd_jOpc
Facebook: https://www.facebook.com/thermomaniak/
Instagram: https://www.instagram.com/thermomaniak/
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz