Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Pyszne gofry w zdrowszej odsłonie ! 
Składniki:
- 25 g mąki kukurydzianej,
- 100 g mąki jaglanej,
- 1 banan,
- 40 g mleka,
- 20 g oleju rzepakowego,
- 2 jaja.
Rozbić jajka i oddzielić białka od żółtek. W czystym i suchym naczyniu miksującym umieścić białka, założyć motylek i ubijać 2 minuty/obroty 3,5. Zdjąć motylek, białka przełożyć do innego naczynia. Do naczynia miksującego włożyć żółtka, banana, mąkę jaglaną, kukurydzianą, mleko oraz olej - zmiksować 10 sekund/obroty 5. Ciasto przelać do naczynia z białkami i delikatnie wymieszać szpatułką by masa nie straciła na objętości. Rozgrzać gofrownicę, delikatnie posmarować olejem i nakładać po 2- 3 łyżki ciasta na porcję. Piec do uzyskania zlotobrązowego koloru. Upieczone gofry odstawić na kratkę do ostudzenia. Podawać z dowolnymi, ulubionymi dodatkami. Z podanej porcji wychodzą 4 gofry
Link do przepisu video: https://youtu.be/FkXzEd_jOpc
Facebook: https://www.facebook.com/thermomaniak/
Instagram: https://www.instagram.com/thermomaniak/ 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze