3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

FILADELFIA


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

FILADELFIA

  • 1 paczka sucharków Mamut
  • 1 nutella, 400 g
  • 500 ml kremówki
  • 500 g ser, ka homogenizowanego naturalnego
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • wiśnie
  • 2 galaretki, wiśniowe
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. SPÓD

    Sucharki zemleć czas 5 sekund poz. 5 i połączyć z nutellą- obroty wsteczne poz. 6, czas 20 sekund.

    Blachę wyłoż yć papierem do pieczenia i na nią położyć przygotowany spód.

    warstwa środkowa

    W naczyniu ubić śmietanę (dobrze schłodzoną) przy pomocy motylka p.4 czas 4 min. Po 2 min dodać cukier waniliowy oraz 2 łyżki cukru pudru. Ubitą śmietankę połaczyć z serkiem homogenizowanym oraz 2 łyżkami cukru pudru- obroty wsteczne p, 4 . Do śmietanki i serka dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody. Wyłożyć na spód o schłodzić w lodówce przez ok. pół godziny.

    Warsztwa górna

    Na warstwę srodkową wyłożyć wiśnie i zalać galaretką.

    Całość schlodzić w lodowce.

    SMACZNEGO!!!!!!!!

     

     

     

     
    Śmietanę połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i ubić, dodać serek homogenizowany i jedną galaretkę rozpuszczoną w połowie ilości wody, wyłożyć na blachę na przygotowany spód.

    Posypać wiśniami ze słoika, na wiśnie posypać płatki migdałowe i zalać pozostałymi dwiema galaretkami. 

    Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Smacznego!!!!!!!!!

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Szkoda, że nie ma zdjęcia

    Zgłoszony przez ElaK na grudnia 6, 2010 at 14:24.

    Szkoda, że nie ma zdjęcia tego deseru, ale dobór składników zapowiada ucztę dla podniebienia.

    Na pewno wypróbuję.

    ____________

    Mój blog kulinarny:

    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

     tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze