Składniki
- 1 paczka sucharków Mamut
- 1 nutella, 400 g
- 500 ml kremówki
- 500 g ser, ka homogenizowanego naturalnego
- 1 cukier waniliowy
- 4 łyżki cukru pudru
- 4 łyżeczki żelatyny
- wiśnie
- 2 galaretki, wiśniowe
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
SPÓD
Sucharki zemleć czas 5 sekund poz. 5 i połączyć z nutellą- obroty wsteczne poz. 6, czas 20 sekund.
Blachę wyłoż yć papierem do pieczenia i na nią położyć przygotowany spód.
warstwa środkowa
W naczyniu ubić śmietanę (dobrze schłodzoną) przy pomocy motylka p.4 czas 4 min. Po 2 min dodać cukier waniliowy oraz 2 łyżki cukru pudru. Ubitą śmietankę połaczyć z serkiem homogenizowanym oraz 2 łyżkami cukru pudru- obroty wsteczne p, 4 . Do śmietanki i serka dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody. Wyłożyć na spód o schłodzić w lodówce przez ok. pół godziny.
Warsztwa górna
Na warstwę srodkową wyłożyć wiśnie i zalać galaretką.
Całość schlodzić w lodowce.
SMACZNEGO!!!!!!!!
Śmietanę połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i ubić, dodać serek homogenizowany i jedną galaretkę rozpuszczoną w połowie ilości wody, wyłożyć na blachę na przygotowany spód.
Posypać wiśniami ze słoika, na wiśnie posypać płatki migdałowe i zalać pozostałymi dwiema galaretkami.
Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Smacznego!!!!!!!!!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSzkoda, że nie ma zdjęcia
Szkoda, że nie ma zdjęcia tego deseru, ale dobór składników zapowiada ucztę dla podniebienia.
Na pewno wypróbuję.
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/