
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 200 g białej czekolady
- 250 g serka mascarpone
- 180 g śmietany 30%
- otarta skórka z cytryny i/lub pomarańczy
- świeże owoce- truskawki, kiwi, jagody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Czekaladę połamać na kawałki, wrzucić do
"Blokada naczynia miksującego" , rozdrobnić 8sek/obr.5
2.Założyć motylek, wlać śmietanę, podgrzac do rozpuszczenia czekolady 4min/80st./obr.3, chwilę poczekać, żeby przestygło
3. Dodać maskarpone i otartą skórkę wymieszać 20sek/obr.3
4. Wyłożyć do pucharków, udekorować owocami, posypac wiórkami z gorzkiej czekolady
Porady
Ja jeszcze deser polałam musem z mango. Przepis na mus już publikowałam.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Aniu, dlaczego nie chcesz motylka? On pięknie rozprowadza zawartość.
Założenie motylka nie było dobrym pomysłem ....
Fajny i bardzo słodki przepis
tak Vercia ma rację - raz się żyje a czekolada poprawia humorek

Bomba kaloryczna, ale raz sie zyje
Bardzo bardzo bardzo apetyczny
Umiescilas przepis na moja pokuse
??? Wiesz, ze nie opre sie... kocham slodycze
