Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 200 g białej czekolady
- 250 g serka mascarpone
- 180 g śmietany 30%
- otarta skórka z cytryny i/lub pomarańczy
- świeże owoce- truskawki, kiwi, jagody
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Czekaladę połamać na kawałki, wrzucić do
"Blokada naczynia miksującego" , rozdrobnić 8sek/obr.5
2.Założyć motylek, wlać śmietanę, podgrzac do rozpuszczenia czekolady 4min/80st./obr.3, chwilę poczekać, żeby przestygło
3. Dodać maskarpone i otartą skórkę wymieszać 20sek/obr.3
4. Wyłożyć do pucharków, udekorować owocami, posypac wiórkami z gorzkiej czekolady
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ja jeszcze deser polałam musem z mango. Przepis na mus już publikowałam.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzAniu, dlaczego nie chcesz
Aniu, dlaczego nie chcesz motylka? On pięknie rozprowadza zawartość.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Założenie motylka nie było
Założenie motylka nie było dobrym pomysłem ....
Fajny i bardzo słodki przepis
Fajny i bardzo słodki przepis
tak Vercia ma rację - raz się żyje a czekolada poprawia humorek

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bomba kaloryczna, ale raz sie
Bomba kaloryczna, ale raz sie zyje
Bardzo bardzo bardzo apetyczny
Umiescilas przepis na moja pokuse
??? Wiesz, ze nie opre sie... kocham slodycze

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
