3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Deser jaglany na mleku kokosowym z ananasem


Wydrukuj:
4

Składniki

900 g

Deser jaglany na mleku kokosowym z ananasem

Masa

  • 200 g kasza jaglana, dobrze przepłukana
  • 400 g woda, do gotowania kaszy
  • 50 g Miód, lub cukier
  • 1 łyżeczki ekstrakt z wanilii
  • 250 g mleczko kokosowe
  • 200 g wiórki kokosowe
  • 1 puszki Ananas, duża puszka ananasa pokrojenego w kawałki, odsączony z zalewy
5

Przygotowanie

    Danie na chandrę
  1. Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej kaszę jaglaną. Przełożyć kaszę na sitko o drobnych oczkach, przepłukać wrzącą wodą, aż pod sitkiem zniknie piana.
  2. Do naczynia miksującego włożyć opłukaną kaszę, dodać wodę, ekstrakt waniliowy, gotować 15 min/100°C/obr. 1.
  3. Do naczynia miksującego dodać płynny miód lub cukier, mleko kokosowe, zmiksować 30 s/obr. 4-8 stopniowo zwiększając obroty.
  4. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać przy pomocy kopystki 30 s/obr. 4
  5. Dodać odsączonego ananasa z puszki pokrojonego na kawałki.1 min/obr. wsteczne/obr. 1.5-2
  6. Przełożyć do dużej miski lub do małych miseczek. Spożyć na ciepło lub na zimno.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Danie można jeść na ciepło i na zimno. W lodówce trzymałam max 1 dzień. Nie testowałam dłużej. Można kupić ananasa w puszce już pokrojonego w kawałki. Świeże ananasy w sklepach są przeważnie zbyt mało dojrzałe, aby użyć je w przepisie, ale jeśli uda się taki kupić, to można go zastąpić puszkowanym.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy