Tu jesteś:
4
Składniki
900 g
Deser jaglany na mleku kokosowym z ananasem
Masa
- 200 g kasza jaglana, dobrze przepłukana
- 400 g woda, do gotowania kaszy
- 50 g Miód, lub cukier
- 1 łyżeczki ekstrakt z wanilii
- 250 g mleczko kokosowe
- 200 g wiórki kokosowe
- 1 puszki Ananas, duża puszka ananasa pokrojenego w kawałki, odsączony z zalewy
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej kaszę jaglaną. Przełożyć kaszę na sitko o drobnych oczkach, przepłukać wrzącą wodą, aż pod sitkiem zniknie piana.
- Do naczynia miksującego włożyć opłukaną kaszę, dodać wodę, ekstrakt waniliowy, gotować 15 min/100°C/obr. 1.
- Do naczynia miksującego dodać płynny miód lub cukier, mleko kokosowe, zmiksować 30 s/obr. 4-8 stopniowo zwiększając obroty.
- Dodać wiórki kokosowe, wymieszać przy pomocy kopystki 30 s/obr. 4
- Dodać odsączonego ananasa z puszki pokrojonego na kawałki.1 min/obr. wsteczne/obr. 1.5-2
- Przełożyć do dużej miski lub do małych miseczek. Spożyć na ciepło lub na zimno.
Danie na chandrę
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Danie można jeść na ciepło i na zimno. W lodówce trzymałam max 1 dzień. Nie testowałam dłużej. Można kupić ananasa w puszce już pokrojonego w kawałki. Świeże ananasy w sklepach są przeważnie zbyt mało dojrzałe, aby użyć je w przepisie, ale jeśli uda się taki kupić, to można go zastąpić puszkowanym.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz