Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 20 malych bez
- 50 gramów cukru pudru z TM
- 500 gramów truskawek
- 500 gramów śmietany 30-36%
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1.Do "Blokada naczynia miksującego" wkladamy truskawki i cukier miksujemy 20sek obr.5. Przekłamy mus do innego pojemnika.
2. Do umytego "Blokada naczynia miksującego" zakladamy motylek wlewamy śmietanę ubijamy 40sek obr.3, kontrolując aby nie zrobiło się masło. Do "Blokada naczynia miksującego" wsypujemy zgniecione beziki "Obroty wsteczne" obr.2 przez 5sek
3. Do pucharków wkladamy najpierw bitą śmietanę następnie mus i znowu bitą śmietanę.
deser a'la pavlola
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz