3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto manne ajerkowniakowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Ciasto manne ajerkowniakowe

  • 250 g kaszy mannej
  • 1 litra mleka (użyłam 750 bez laktozy i 250 mleczka kokosowego)
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki cukru (użyłam ksylitolu)
  • 50 g oleju kokosowego (opcjolanie masła)
  • 350 g ajerkoniaku (oczywiście zrobionego wcześniej w TM)
  • 2 łyżeczki płatków migdałów (do przystrojenia)
5

Przygotowanie

    Ciasto manne ajerkowniakowe
  1. Masa:
    Do Tm wsypujemy kaszę, wlewamy mleko, dodajemy masło, dosypujemy cukru i kakao. Nastawiamy na 9 min 90 st, obr 4, w 5 minucie zmniejszyć do 2.
    Gotową masę przekładamy do foremki.
    Górę ciasta oblewamy ajerkoniakiem tak aby zakryć całą powierzchnię.

    Wkładamy do lodówki na 2 h. Po wyjęciu dekorujemy płatkami migdałów i .... smacznego



    opcjolanie jeśli lubicie można dodać na spód herbatniki tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

czas przygotowania: 30 min

czas w lodówce: ok 2 h (choć ja robię na wieczór i rano idealne do kawusi)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy