Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Ciasto manne ajerkowniakowe
- 250 g kaszy mannej
- 1 litra mleka (użyłam 750 bez laktozy i 250 mleczka kokosowego)
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki cukru (użyłam ksylitolu)
- 50 g oleju kokosowego (opcjolanie masła)
- 350 g ajerkoniaku (oczywiście zrobionego wcześniej w TM)
- 2 łyżeczki płatków migdałów (do przystrojenia)
5
Przygotowanie
- Masa:
Do Tm wsypujemy kaszę, wlewamy mleko, dodajemy masło, dosypujemy cukru i kakao. Nastawiamy na 9 min 90 st, obr 4, w 5 minucie zmniejszyć do 2.
Gotową masę przekładamy do foremki.
Górę ciasta oblewamy ajerkoniakiem tak aby zakryć całą powierzchnię.
Wkładamy do lodówki na 2 h. Po wyjęciu dekorujemy płatkami migdałów i .... smacznego
opcjolanie jeśli lubicie można dodać na spód herbatniki
Ciasto manne ajerkowniakowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
czas przygotowania: 30 min
czas w lodówce: ok 2 h (choć ja robię na wieczór i rano idealne do kawusi)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz