3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto kokosowe bez mleka i jajek


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto kokosowe bez mleka i jajek

  • 200 g mąka pszenna
  • 100 g wiórki kokosowe
  • 200 g cukier
  • 1 łyżki proszek do pieczenia
  • 300 g mleczko kokosowe
  • 50 g czekolada gorzka
  • 3 łyżki mleczko kokosowe
  • 1,5 łyżki kakao
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia Blokada naczynia miksującego wsyp mąkę cukier wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Ustaw czas 20s obrotowObroty wsteczne 4
    2. Dodaj mleczko kokosowe płynne ustaw czas 20s obrotów 4 Obroty wsteczne
    4. Rozgrzej piekarnik do 180st.
    5. 2/3 ciasta przeloz na mala blache wylozona papierem. Do reszty ciasta wsyp kakao i wymieszaj 10sek obrotów 4Obroty wsteczne.
    6. Wymieszane ciasto przełóż na blachę i wstaw całość do piekarnika. Piecz ok 35 minut ( w zależności od piekarnika) w temp 180stopni
    7. Po upieczeniu ciasta zrób polewę- najprostsza na świecie - w garneczku rozpuść czekoladę z 3 łyżkami mleka kokosowego. Wymieszaj i polej na ciasto.
    8. Zajadaj że smakiem 😉
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy