3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chałwa ze słonecznika


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 500 g pestek słonecznika
  • 10 płaskich łyżek miodu
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Słonecznik należy uprażyć na patelni lub w garnku żeliwnym, około 10 min mieszając co jakiś czas aby ziarna sie nie przypaliły.

     

  2. Dokładamy 8-10 łyżek miodu, nie czubatych, bo będzie za słodkie, mieszamy 1min/obr.6-7 z kopystką. Gotową chałwę przekładamy do pudełeczka najlepiej prostokątnego i formujemy w blok, jest gotowa do jedzenia.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można dołożyc dowolne orzechy, 2 łyżki kakao lub cukier waniliowy (zamiast częsci miodu) wtedy otrzymamy chałwę smakową - kakaową, waniliową.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Chałwa zachowuje kolor ziaren

    Zgłoszony przez justaart na kwietnia 5, 2013 at 14:13.

    Chałwa zachowuje kolor ziaren słonecznika, jest szaro-brązowa.

    Polecam kształtowanie za pomocą łyżki w kształt kuleczek i podawanie w papierowych papilotkach tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy ten stalowy kolor to

    Zgłoszony przez aga4232 na października 19, 2012 at 22:34.

    czy ten stalowy kolor to realny czy tylko przebarwienie fotki?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • po kilkunastu zrobionych

    Zgłoszony przez justaart na marca 31, 2012 at 10:34.

    po kilkunastu zrobionych chałwach, mogę doprecyzować proporcje: na 500g słonecznika 120-150g miodu (lekko słodkie - bardziej słodkie) tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wsadzam do ulubionych ,bede

    Zgłoszony przez maksiu na stycznia 10, 2012 at 08:19.

    Wsadzam do ulubionych ,bede robila napisze jak wyszla.PozdrawiamCooking 7

    MAKSIU

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze