3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chałwa orzechowo-sezamowa


Wydrukuj:
4

Składniki

700 g

Chałwa orzechowo-sezamowa

  • 450 g orzechów laskowych
  • 200 g sezamu
  • 6 czubate łyżki miodu
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Chałwa orzechowo-sezamowa
  1. Lekko uprażone orzechy zmielić należy w Thermomix'ie 1 min / obr. 10.

    W trakcie mielenia użyć należy kopystki.
  2. Do zmielonej masy dosypujemy lekko przesmażony sezam i mielimy 25 sekund / obr. 8.
  3. W ostatnim kroku należy dodać miód i wymieszać 15 sekund / obr. 3
  4. Po przełożeniu do pojemnika odstawić należy do lodówki na około 4 godziny.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy