3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chałwa migdałowo- sezamowa


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

  • 150 gramów sezamu
  • 6 łyżek miodu
  • 400 gramów migdałów sparzonych
  • 6
    4h 0min
    Czas całkowity 4h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Chałwa sezamowo migdałowa
  1. Ziarna sezamu delikatnie prażymy na suchej patelni aby się zarumieniły, odstawiamy do wystygnięcia. Do Blokada naczynia miksującegowsypujemy sparzone migdały, mielimy obr 10/1min, następnie dodajemy sezam i ponownie mielimy obr 8/25s, dodajemy miód i mieszamy obr 3/15s.

    Przygptowana masę przekładamy do foremki i przykrywamy folia aluminiową i wkładamy do lodówki na 3, 4 godziny, po tym czasie chałwa jest gotowa do spożycia tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz