3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chałwa migdałowo- sezamowa


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

  • 150 gramów sezamu
  • 6 łyżek miodu
  • 400 gramów migdałów sparzonych
  • 6
    4h 0min
    Czas całkowity 4h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Chałwa sezamowo migdałowa
  1. Ziarna sezamu delikatnie prażymy na suchej patelni aby się zarumieniły, odstawiamy do wystygnięcia. Do Closed lidwsypujemy sparzone migdały, mielimy obr 10/1min, następnie dodajemy sezam i ponownie mielimy obr 8/25s, dodajemy miód i mieszamy obr 3/15s.

    Przygptowana masę przekładamy do foremki i przykrywamy folia aluminiową i wkładamy do lodówki na 3, 4 godziny, po tym czasie chałwa jest gotowa do spożycia tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz