Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Buraczane ciasteczka
- 2 buraki, średnie
- 3 łyżki mąki jaglanej zmielona w TM
- 1 łyżek pestek słonecznika
- 1 łyżek siemienia lnianego
- 1 łyżek miodu z pasieki prawdziwego
- szczypta cynamony
- szczypta cukru waniliowego przygotowanego w TM
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Buraki ugotować bez obierania wg przepisu podstawowego. 40-50 min w koszyczku przy litrze wody. Dopiero jak przestygną obrać.
2. Pokroić na mniejsze kawałki i wraz z pozostałymi składnikami umieściś w naczyniu miksujacym. Zmiksować 6-8 s obr 8.
3. Formować ciastka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piec ok 40 min w temp 150 st, ostatnie 5 min 180 st.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Buraki mozna ugotować dzięń wcześniej.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiekawy pomys godny uwagi
Ciekawy pomysł, godny uwagi