Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Budyń z batatów
- 2 średnie bataty (450-500g)
- dojrzały banan
- 2 surowe żółtka*
- 40g mleczka kokosowego (można zastąpić innym dowolnym mlekiem)
- 25g kakao
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Bataty obieramy, kroimy w dużą kostkę, a następnie układamy na przystawce VAROMA. Do TM nalewamy wodę (poniżej połowy naczynia), nakładamy VAROMĘ i gotujemy bataty na parze do miękkości (30m/VAROMA/obr.0,5), a następnie odstawiamy na kilka minut do częściowego ostudzenia. Wylewamy z naczynia wodę.
- Ostudzne bataty blendujemy z pozostałymi składnikami (15s, zwiększając stopniowo obroty od 2 do 7).
- Podajemy z ulubionymi dodatkami.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
*d[color=#113c2b; font-family: Arial, Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px]la bezpieczeństwa jajka należy dobrze sparzyć przed przygotowaniem[/color]
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz