3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bananowy budyń z kaszy jaglanej


Wydrukuj:
4

Składniki

35 g

kaszy jaglanej

320 g mleka

1 dojrzały banan

2-3 suszone śliwki

  • 6
    11min
    Czas całkowity 11min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Kaszę przelać wrzątkiemBlokada naczynia miksującego
  2. Kaszę zmiksować 12s/obr.10.
  3. Zgarnąć kaszę ze ścianek naczynia. Zalać mlekiem. Wrzucić dojrzały banan i suszone śliwki.
  4. Gotujemy 10min./100 stopni/ obr.2,5.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można wykorzystać mleko roślinne.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis super. Zrobiłam z podwójnej porcji i nie...

    Zgłoszony przez ewanulia na lipca 26, 2019 at 20:53.

    Przepis super. Zrobiłam z podwójnej porcji i nie dałam śliwki. Pyszny z malinami i borówkami. Serdecznie polecam. Zrobiony na TM31Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze