3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zraziki z białą kapustą w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zraziki z białą kapustą w sosie własnym

  • 500 g białej kapusty
  • 500 g mięsa mielonego
  • 100 g cebuli
  • 120 g kaszy manny
  • 2 jajka
  • pieprz, mielony
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki śmietana 18%
  • 1100 g woda
  • 30 g masło
  • mąka pszenna, Do obtoczenia zrazikow
  • olej, Do smażenia
5

Przygotowanie

    Zraziki
  1. 1. Do naczynia miksującego wrzuć biała kapustę pokrojoną na kawałki. Rozdrobnić przy pomocy kopystki 5s/obr 5
    Przełóż do innego naczynia, dodaj 2łyzki soli i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 3h aby kapusta zmiękła. Po tym czasie dokładnie odcisnij kapustę z nadmiaru wody.
    Umyj i osusz naczynie miksujące.
    2. Do naczynia miksującego włóż cebulę przekrojoną na pół i masłoZałóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego. 4s/obr.5
    Za pomocą kopystki zgadnij cebulę że ścianek naczynia.
    Załóż miarkę na pokrywę 3min/120stopni/obr.1
    3. Do cebuli dodaj: mięso mielone, odciśniętą kapustę, kaszę manna, jajka i szczyptę pieprzu.
    Mieszaj kopystka w czasie pracy 20s/obr 4
    4. Formuj okrągłe zraziki, obtocz je w mące i smaż na patelni do uzyskania zloto-brazowego koloru.
    5. Do czystego naczynia, załóż osłonę noża, podsmażone zrazy umieść w naczyniu. Dodaj łyżeczkę koncentratu bulionu warzywnego lub dowolnego jaki masz. Zalej wodą, nie przekraczając poziomu max w naczyniu. Załóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego 30min/98*/obr 0.5 lub obr.1
    6.Przełóż mięso do innego naczynia,zdejmij osłonę noża.
    7. Mąkę ziemniaczaną rozpuść w niewielkiej ilości zimnej wody wody. 20s/obr.3 Przez otwór w pokrywie wlej cienkim strumieniem podczas pracy TM
    8. Dodaj dwie łyżki śmietany 5m/98*/obr.3
    9. Mięso zalać powstałym sosem lub podać osobno według uznania. Smacznego!
    6. Załóż na
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Po zalaniu zrazikow wodą górna warstwa mięsa powinna być do połowy zanurzona w wodzie. Ilość wody zależy od wielkości jakie zrobionych zrazikow


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy