3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant szynka świąteczna - schab


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

szynka

  • 2-3 kulki ziela angielskiego
  • 2-3 liście laurowe
  • 1 płaskich łyżek przyprawa do wieprzowiny
  • 1 płaskich łyżek przyprawa uniwersalna z TM
  • 2 płaskich łyżek sól ziołowa z TM
  • 2 płaskich łyżek papryka ostra mielona
  • 2 płaskie łyżki papryka słodka mielona
  • 1000 gramów schabu
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. mięso przeplukać i osuszyc ręcznikiem jednorazowym,

    przyprawy wymieszać w misce, gotowe wetrzec w mięso, przykryć  i schować do lodówki na kilka godzin,

    przełozyc na folię spozywcza i zwinac ciasno, boki zawinąc pod spód (zawinać tak 3 razy w folię na koniec gumkami chwycic)

  2. do naczynia nalać wody 1500g,tak przygotowane mieso włożyc do varomy i 85min/varoma/obr 1

    po skonczeniu wyłączyć TM i zostawić na 10min w varomie,po tym czasie zdjąć z varomy odwina,wodę zlac i przykryc folia spozywczą do wystudzenia poźniej do lodówki

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

wodę z foli mozna zlac do słoiczka i wykorzystać do sosu


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam schab i wyszedł pyszny, kruchy,...

    Zgłoszony przez AN78 na lutego 28, 2017 at 18:06.

    Zrobiłam schab i wyszedł pyszny, kruchy, soczysty... Dziękuję za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • no to próbujemy  

    Zgłoszony przez siuskaasiuska na listopada 26, 2015 at 19:37.

    no to próbujemy tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze