3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tex Mex


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Tex Mex

  • 200 g ryżu
  • 80 g ser cheddar, albo inny twardy (dziugas)
  • 750 g wołowiny, mielonej
  • 220 g kukurydza z puszki
  • 450 g przecier pomidorowy
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 240 g czarna fasola, z puszki, Możliwe że 170g jest w puszce
  • 15 g zielona cebulka ze szczypiorkiem
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 200 g ryżu ugotować (ja robiłem obok żeby szybciej było)
  2. 80 g sera dziugas, 6 obroty na 10 sek. Odłożyć do posypania
  3. 7 min wołowina
    Z 10g oliwy
    110 st, Obroty wsteczne
  4. Wsypać przyprawy, passatę, kukurydzę, część zielonej cebulki. 5min, 110 st, 1 Obroty wsteczne
  5. Dodać ryż, dodać czarną fasolkę. Wymieszać.
    5 min, 90st, 1 Obroty wsteczne
  6. Oprószyć resztą zielonej cebulki i posypać serem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy