Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Tex Mex
- 200 g ryżu
- 80 g ser cheddar, albo inny twardy (dziugas)
- 750 g wołowiny, mielonej
- 220 g kukurydza z puszki
- 450 g przecier pomidorowy
- 10 g oliwy z oliwek
- 240 g czarna fasola, z puszki, Możliwe że 170g jest w puszce
- 15 g zielona cebulka ze szczypiorkiem
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- 200 g ryżu ugotować (ja robiłem obok żeby szybciej było)
- 80 g sera dziugas, 6 obroty na 10 sek. Odłożyć do posypania
- 7 min wołowina
Z 10g oliwy
110 st,"Obroty wsteczne"
- Wsypać przyprawy, passatę, kukurydzę, część zielonej cebulki. 5min, 110 st, 1
"Obroty wsteczne"
- Dodać ryż, dodać czarną fasolkę. Wymieszać.
5 min, 90st, 1"Obroty wsteczne"
- Oprószyć resztą zielonej cebulki i posypać serem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz