3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Świąteczna rolada z indyka


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1.5-1.7 kg fileta z indyka
  • puszka brzoskwiń
  • średnia cebula
  • strączek papryki chili
  • 1/2 łyżeczki suszonej szałwii
  • 2 -3 gałązki tymianku
  • cytryna
  • jajko ,olej, cukier ,sól
  • biały pieprz
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. MIĘSO OPŁUCZ OSUSZ NATNIJ NOŻEM TAK,ABY DAŁO SIĘ ROZŁOŻYĆ JAK KSIĄŻKA. SKROP SOKIEM Z CYTRYNY , OPRUSZ SOLĄ I PIEPRZEM.CEBULKĘ I PAPRYCZKĘ CHILI POSIEKAJ W NACZYNIU CZAS 12S.OBR.POZ.4. WYCIĄGNIJ Z NACZYNIA I PODSMAŻ NA OLEJU. Z BRZOSKWINI ODLEJ SYROP, WRZUĆ JE DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO RAZEM Z PODSMAŻONĄ CEBULKĄ I PAPRYCZKĄ . WBIJ JAJKO. CAŁOŚĆ ZMIKSUJ NA GŁADKĄ MASĘ, CZAS 20S.OBR.POZ.7-8. DOPRAW SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ ODROBINĄ TYMIANKU.MASĘ BRZOSKWINIOWĄ ROZSMARUJ NA MIĘSIE. ZWIŃ ROLADĘ,ZWIĄŻ NICIĄ KUCHENNĄ. Z WIERZCHU MIĘSO OPRUSZ SOLĄ,SZAŁWIĄ I TYMIANKIEM. UŁÓŻ W FORMIE ŻAROODPORNEJ. SKROP OLEJEM. WSTAW DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA. PIECZ 50-60 MINUT W TEMP. 190 ST. PRZED PODANIEM POSYP STARTĄ SKURKĄ Z CYTRYNY.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz