3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kurczak curry z kalafiorem (1600)


Wydrukuj:
4

Składniki

Kurczak curry z kalafiorem (1600)

  • 120 g piersi z kurczaka, bez skóry, (pokrojonego w kostkę)
  • 50 g ryżu brązowego
  • 2 łyżeczki curry, mielonego
  • 200 g kalafiora, mrożonego
  • 150 g mleka kokosowego light
  • 2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Na pokrywie naczynia miksującego postaw miskę i odważ do niej 120 g kurczaka.
  2. Kurczaka pokrój na 2 cm kostkę, dopraw solą, pieprzem, 1/3 ilości curry. Całość wymieszaj i odstaw do lówdówki na około pół godziny.
  3. Do naczynia miksującego nalej 1000 g wody, dodaj łyżeczkę soli.
  4. Włóż koszyczek i odważ do niego 50 g ryżu brązowego.
  5. Załóż miarkę na pokrywę naczynia, ustaw obroty 1, temperaturę 120 st. C i gotuj 26 minut.
  6. Na pokrywie naczynia miksującego nałóż dolną część Varomy i odważ 200 g kalafiora, pokrojonegona 3 cm kawałki.
  7. Włóż wkłąd nakłądki Varoma i ułóż na niej zamarynowane mięso. Nałóż pokrywkę.
  8. Ustaw obroty 1, gotuj 15 minut w temperaturze Varoma.
  9. Zdejmij przystawkę, wyjmij koszyczek, opróżnij naczynie miksujące.
  10. Wlej 150 g mleka kokosowego i resztę curry.
  11. Na pokrywę naczynia miksującego zamiast miarki nałóż koszyczek. Ustaw oboty 1, 98 st.C i gotuj 4 minuty.
  12. Do naczynia dodaj ugotowanego kalafiora i mięso.
  13. Nałóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego, ustaw obroty wsteczne 1, na 20 sekund, 90 st.C.
  14. Curry z podawaj z ryżem, udekorowane natką pietruszki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy