Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
- 1 kg karkówki
- sól, pieprz, zioła
- Składniki na sos:
- 500 g śliwek węgierek
- 1 1/4 MT octu 6%
- 2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka chili
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka imbiru
- 8 goździków
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Karkówkę pokroić na plastry, każdy przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Położyć na Varomę, parować 40min/obr.
/temp.Varoma
2. Varomę z karkówką zdjąć z naczynia.
3. Do naczynia włożyć śliwki, zmiksować czas 20s/obr.6. Dodać pozostałe składniki na sos, gotować czas 15min/obr.4/temp.100.
Smacznego!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzŚwietny sos śliwkowy,
Świetny sos śliwkowy, zrobiłam go do schabu ze śliwką i zrobił furrorę. Tyle, że trzeba do niego dodać trochę wody i polecam robić z mniejszej ilości składników, bo wychodzi go bardzo dużo.
Świetny sos śliwkowy,
Świetny sos śliwkowy, zrobiłam go do schabu ze śliwką i zrobił furrorę. Tyle, że trzeba do niego dodać trochę wody i polecam robić z mniejszej ilości składników, bo wychodzi go bardzo dużo.