3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Karkówka w sosie śliwkowym


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 1 kg karkówki
  • sól, pieprz, zioła
  • Składniki na sos:
  • 500 g śliwek węgierek
  • 1 1/4 MT octu 6%
  • 2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 8 goździków
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Karkówkę pokroić na plastry, każdy przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Położyć na Varomę, parować 40min/obr.Sanftrührstufe/temp.Varoma


    2. Varomę z karkówką zdjąć z naczynia.


    3. Do naczynia włożyć śliwki, zmiksować czas 20s/obr.6. Dodać pozostałe składniki na sos, gotować czas 15min/obr.4/temp.100.


    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetny sos śliwkowy,

    Zgłoszony przez maggi na lutego 20, 2012 at 22:42.

    Świetny sos śliwkowy, zrobiłam go do schabu ze śliwką i zrobił furrorę. Tyle, że trzeba do niego dodać trochę wody i polecam robić z mniejszej ilości składników, bo wychodzi go bardzo dużo.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny sos śliwkowy,

    Zgłoszony przez maggi na lutego 20, 2012 at 22:42.

    Świetny sos śliwkowy, zrobiłam go do schabu ze śliwką i zrobił furrorę. Tyle, że trzeba do niego dodać trochę wody i polecam robić z mniejszej ilości składników, bo wychodzi go bardzo dużo.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze