3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Karkówka po Japońsku


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1000 gramy karkówki, bez kości, plastry
  • 300 gramy sosu sojowego
  • 125 gramy cukier
  • 15 gramy czosnek, mielony
  • 15 gramy korzenie imbiru, świeże
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Karczek pokroić w ciękie plastry.Czosnek i impir zmielić w thermomixie odroty 10 czas 20 sekund. dodać cukier sos sojowy i olej sezamowy i razem wymieszać. powstałą marynatą zamarynować mięso przynajmniej 3 godziny. Poukładać mięso w waromie i gotować na parze około 30 min w zależnosci od grubości mięsa.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy