Tu jesteś:
4
Składniki
- 1000 gramy karkówki, bez kości, plastry
- 300 gramy sosu sojowego
- 125 gramy cukier
- 15 gramy czosnek, mielony
- 15 gramy korzenie imbiru, świeże
-
6
1h 10min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Karczek pokroić w ciękie plastry.Czosnek i impir zmielić w thermomixie odroty 10 czas 20 sekund. dodać cukier sos sojowy i olej sezamowy i razem wymieszać. powstałą marynatą zamarynować mięso przynajmniej 3 godziny. Poukładać mięso w waromie i gotować na parze około 30 min w zależnosci od grubości mięsa.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz