Forum mycie naczynia TM i noża



6 odpowiedzi | Ostatni wpis

Ja czytałam w instrukcji, ale kiedyś na początku próbowałam i mi nie wyszło i teraz za każdym razem wszystko rozmontowuję. Może jeszcze spróbuję Smile

porcupine ma na imię Monika i zaprasza na swój blog o rękodziele: www.domzakoncemswiata.blogspot.com


Ja robię tak samo. A w książce instrukcyjnej jest napisane z resztą jak można czyścić garnek , tylko chyba nie każdy zagląda hehe Wink

Uwierz w to, kiedyś napewno ci się uda:).


mycie zależne jest od zabrudzeń, np. po chlebie zalewam 3/4 dzbanka wodą i zostawiam na 15 minut ciasto odkleja się od noża samo, później można przy napełnieniu ok 1 litrem letniej wody zamknięte naczynie włączyć na obroty 5-6 i w trakcie pracy wciskać obroty wsteczne co powoduje "zawracanie" noża i bardzo dokładne wymycie noża i naczynia.  

Agnesa


a spróbuj tak:

po wyjęciu ciasta jeszcze raz założyć garnek i obroty Counterclock TURBO na 10sekund włączyć

wybrać jeszcze resztę ciasta kopystką

i wlać wody z płynem tak żeby nóż był zakryty

płynu parę kropli

i znowu Turbo na 10 sekund,wszystko wylać garnek czystą wodą przepłukać

zobaczysz że roboty nie będzie wcale

albo całkiem niewiele,oczywiście z doczyszczeniem noża i okolic Cooking  10


już kiedyś pisałam, że myję nóż po ciastach pędzelkiem pod bieżącą zimną wodą. dziś wypróbowałam mycia pod ciepłą i też jest dobrze a może nawet lepiej. wcześniej bałam się ,że ciasto może stwardnieć ale nic się takiego nie stało. naczynie zaś najpierw obmywam wodą aby nie zaschło i najpierw dobrze usuwam resztki ciasta ręcznikiem papierowym i myję. staram się wygarnąć wszystko kopystką ale nieraz coś zostanie. pozdrawiam wszystkich

pusia