Forum Jakie zioła i rośliny warto mieć w kuchni?



6 odpowiedzi | Ostatni wpis

In my experience, incorporating essential herbs like basil, rosemary, and thyme not only elevates the flavors of my dishes but also connects me to the ancient art of herbalism. As I reflect on how learning activities have affected practice in kitchen , it's fascinating to witness the transformative power of understanding each herb's unique character and discovering their synergies.


Dieta dla osoby z refluksem żołądka proszę o przepisyBogna


Dieta dla osoby z refluksem żołądka proszę o przepisyBogna


Dieta dla osoby z refluksem żołądka proszę o przepisyBogna


No właśnie, tak jak w temacie. Które z nich dodają stylu, a jednocześnie są praktyczne przy gotowaniu? Myślę, że prawie każdy lubi rośliny w kuchni. Które stosujecie i co więcej, jak je atrakcyjnie przedstawić, aby były też swoistą ozdobą?

U mnie są takie:

- majeranek
- bazylia
- rozmaryn
- mięta (uwielbiam!)

Trochę mało, dlatego szukam inspiracji. Na https://primagran.pl/blog/news/jakie-kwiaty-lub-ziola-pasuja-do-kuchni-ktore-rosliny-wybrac jest całkiem fajny wpis na ten temat, ale wolę podpytać forumowych ekspertek Wink Podzielcie się! Zdjęcia mile widziane.