Forum Grillowanie



10 odpowiedzi | Ostatni wpis

No my w tym roku już zaczęliśmy wielkie grillowanie. Konkretnie w ten weekend. W zeszłym tygodniu było bardzo zimno, ale wreszcie na ten weekend wyszło słonko tak wiec postnowiliśmy z niego skorzystać, szczególnie, że grillowanie współnie odkładaliśmy wiele tygodni.

Były
szaszłyki
karkówka
oraz oczywiście kiełbaski

Warto jest grilla urozmaicić również warzywami. Polecam zajrzeć sobie na stronę:
https://netto.pl/blog/zdrowe-odzywianie/ziemniaki-z-grilla-proste-przepisy/

Jst tutaj kilka dobrych przepisów na ziemniaczki z grilla, bardzo dobrze zgrywają się z mięskiem.


Ja uwielbiam rybę, albo warzywa z grilla. Najlepiej smakują szaszłyki z warzyw i zawsze jem kilka, bo nie samą kiełbasą z grill człowiek żyje i warzywa też należy jeść. Kilka innych pomysłow można znaleźć tutaj http://wladcasmaku.pl/przepisy-na-grilla/


Moim zdaniem na grillu najepiej sprawdzają się szaszłyki Smile Dobre mięsko i warzywa do szaszłyków i super danie gotowe Smile


chyba faktycznie coś w tym jest, że grill jest trochę jak nasze święto narodowe ;p nie ma przeciez majówki bez grilla czy rozpoczęcia wakacji również bez grilla Smile na początku sezonu - wiadomo u nas nie może się obejść bez kiełbasy czy karków, ale po kilku takich imprezach ma się zwyczajnie ochote na cos innego. Ja zawsze staram sie kombinowac i szukam inspiracji. Uwielbiam ryby z grilla czy warzywa. Świetne sa zresztą sałatki z grillowanym mięsem - tutaj mam stronkę z lekkimi propozycjami na grilla http://obk.pl/sezon-grillowy-czas-zaczac-najlepsze-przepisy-na-smaczne-i-zdrowe-dania-z-grilla/


A ja stawiam na PROSTOTĘ;-D Czyli kiełbaska zawiajan w boczek, ser camembert albo oscypek, a do tego sałatka ziemniaczana. Mniam!;-D Polecam;-)
http://kulinarnesos.pl/category/dania-z-grilla/


Zbliża się sezon grilla. Myślę , że wielu z Was już go otworzyło. Ze swojej strony polecam nie kupować gotowych zestawów na grilla w sklepach ale spróbować przygotować coś w domu samodzielnie. Wykonanie marynaty nie jest problematyczne a takie mięsko zdecydowanie lepiej smakuje niż gotowe mięso kupowane w sklepach.
https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/marynata-do-kark%C3%B3wki-z-grilla


Ja też lubię grillowane żeberka, robie je trochę na sposób azjatycki, czyli marynata z chili, czosnku, miodu, sosu sojowego i octu ryżowego lub soku z limonki. Wychodzą ekstra!


Moim faworytem jest marynata z miodu i whisky, którą zawsze łączę z żeberkami https://grill360.pl/zeberka-w-miodzie-i-whisky-z-grilla . Jestem wielką fanką żeberek z grilla i w zasadzie zawsze znajdują się one w moim menu. Dodatkowo dodaję kapustę lub śliwki, któe sa udekorowaniem całego dania. Godzina na grillu i danie jest gotowe. 


Grillowanie traktowane jest już jako nasz sport narodowy Smile Z pewnością każdy ma swoje ulubione przepisy na marynaty, sałatki, dipy, oraz inne dodatki, które można przyrządzić razem z Thermomix. Część naszych propozycji znajdziecie także w dostępnej Kolekcji przepisów -> https://pl.mojthermomix.pl/vorwerkWebapp/app.html#/collection/8830055874561 . Czy korzystaliście już z naszych receptur? A może posiadacie własne? Smile

Pozdrawiam Mixi