Forum Przyprawy przygotowane w termomiksie


Edytowane przez: admin na 12.10.2016 - 12:06

7 odpowiedzi | Ostatni wpis

Witajcie!
__________________
Member XXL


w książce  Kulinarne ABC którą na pewno posiadasz są przepisy na przygotowanie koncentratów bulonu warzywnego, mięsnego, drobiowego i dokładne  jest wszystko napisane /strona 38;40;42/ prosze też zwrócić uwagę na wskazówki które są tam zawarte i bardzo przydatne: Cooking  9


Fiodor więcej wiary w siebie

 

Hania z Łodzi:
 Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               


Bardzo dziękuje za słowa zachęty.

Jak tylko coś ugotuje i przy okazji nie spale termomiksa to się pochwale Smile

Pozdrawiam


Witaj fiodor Smile

W thermomixie możesz używać wszystkich przypraw zakupionych gdziekolwiek zechcesz. Nie wiem skąd informacja, że możesz używać w nim przypraw zrobionych tylko w thermomixie, bo to nieprawda. Oczywiście można zrobić różne mieszanki przypraw w TM, jak np. przyprawę uniwersalną, poniżej link

http://www.przepisownia.pl/przepisy-podstawowe-przepisy/przyprawa-warzywna/340041.  Osobiście robię taką przyprawę i trzymam w szklanym słoiczku, przeważnie około pół roku.

Ale póki co skorzystaj z gotowych przypraw. Wybierz zupę, którą masz chęć wypróbować i zaopatrz się w przyprawy do tej zupy.

Gotowanie w TM jest naprawdę proste i przyjemne, a jak to załapiesz to z tym urządzeniem będziesz mógł szaleć w kuchni, że ho ho Cool

Może spróbuj też innych prostych przepisów, np. na jakąś surówkę/sałatkę, smoothie, cappucino, budyń itp.

Na pewno Ci się uda, tylko zrób pierwszy krok i odpal już to cudo Wink

Pozdrawiam i życzę powodzenia Smile

 


Witam serdecznie.

Mam termomiks już od  dwóch miesięcy i go nie włączyłem.

Chciałem ugotować choćby zupę, ale trzeba dodać przyprzwy przyżądzone w tym użądzeniu, i to mnie zniechęcilo. Muszę nadmienić że wogóle nie znam się na gotowaniu.

Pomocy. Czy gdy uda mi się stworzyć słoiczek z którąś z przypraw to jak ją przechowywać żeby się nie zepsuła, bo nie wiem kiedy znowu zdecyduje się coś ugotować. Cooking  10