 
    
            Czas przygotowania
                                3min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                3min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 04/08/16
                            
                zmieniono dnia: 04/08/16
                    Składniki
Pasta jajeczna
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 3 czubate łyżki kaparów, konserwowych
- 10 oliwek zielonych
- sól, pieprz,natka pietruszki
- 1 łyżeczka majonezu wykonanego w TM (opcjonalnie)
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  włożyć oliwki, kapary, natkę pietruszki i rozdrobnić obr 4/3s. następnie dorzucić jajka przekrojone na pół, pieprz, sól, majonez i włączyć na obr 4/ 3s. Gotową pastą posmarować kanapki, krakersy, chleb ryżowy lub inne pieczywo. "Blokada naczynia miksującego"  włożyć oliwki, kapary, natkę pietruszki i rozdrobnić obr 4/3s. następnie dorzucić jajka przekrojone na pół, pieprz, sól, majonez i włączyć na obr 4/ 3s. Gotową pastą posmarować kanapki, krakersy, chleb ryżowy lub inne pieczywo.
Pasta jajeczna
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Super przepis, moje smaki. Pierwszy etap -wydłużyłem do 10 sec, bardziej rozdrabniając składniki. Ostrożnie z solą, kapary w zalewie są słone. Na kanapkę wyśmienite, konsystencja ok. Ja ozdobiłem ją jeszcze listkiem kolendry. Pycha
Bernadeta_1 prosimy o foto