Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 02/03/11
zmieniono dnia: 17/11/13

Składniki

  • szczyptę soli
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej /opcjonalnie /
  • 2 opakowania cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 4 żółtka
  • 300 gczystej wódki
  • 300 g śmietanki 30%
  • 300 g krówek, /kruche/

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Krówki zmielić czas 7sek poz 7

    Dodać pozostałe składniki w/g kolejności,zamknąć pokrywę.

    Ustawić czas 8 min, temp 80 stopni obr 4

    Przelać do butelek

    Jakie to proste ! ! !  Polecam

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pyszny likier z krówek

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 17, 2015 at 18:02

    witam,zrobilam i faktycznie dobry i latwy tmrc_emoticons.) wstawilabym zdjecie,ale nie wiem jak tmrc_emoticons.Djedyna negatywna uwaga a raczej dwie,ze za gesty jak ostygnie i sie troche rozwarstwial na poczatku,ale polecam bo smak idealny dla tych,ktorzy kochaja krowki i slodkosci.

  • grudnia 4, 2011 at 12:31

    Bardzo dobry likierek Party


    pozdrawiam

  • maja 27, 2011 at 15:18

    Ten likier to niebo w gębie, uwielbiam zresztą wszystko co się likierem zwie  tmrc_emoticons.;)

    Polecam gorąco rónież likier o nazwie Nutella ( jest w moich przepisach ).

  • marca 28, 2011 at 22:43

    Party Witam !!! Mamy thermomix już nie musimy sie niczego obawiać.Postepujmy zgodnie z przepisem.ODWAGI (.....)

     

  • marca 28, 2011 at 22:43

    Party Witam !!! Mamy thermomix już nie musimy sie niczego obawiać.Postepujmy zgodnie z przepisem.ODWAGI (.....)

     

  • marca 28, 2011 at 22:18

    Własnie zrbiłam, jest pyszny. Obawiałam się że jajka mi się zważą i wlewałam powoli wódkę przez otwór. Oczywiscie przy obratach. Może niepotrzebnie, albo? pozdrowienia tmrc_emoticons.;)

  • marca 26, 2011 at 21:22

    Cooking 1

    Pozdrawiam wszystkich którym likier rozochocił podniebienie, !!!!

     Następnym likierem na przepisowni będzie (........)?Love

  • marca 26, 2011 at 19:57

    Zrobiłam dzisiaj ten likier.Jest naprawdę pyszny ! Dziękuję za fajny przepis tmrc_emoticons.)

  • marca 26, 2011 at 15:33

    Party Pozdrawiam !!!

    Cieszę się,że likier przypadł do gustu i smakował.W przypadku kiedy wydaje nam się,że jest gęsty możemy dodać więcej alkoholu ewentualnie śmietanki będzie delikatniejszy. Natomiast sól równoważy smaki.To jest tzw dosmakowanie potrawy.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

  • marca 26, 2011 at 13:38

    PYCHA  !!!! Ja zrobiłam bez szczypty soli i na 0,5 l wódki i wyszło superowe, a wszystkiego ponad litr. Pozdrawiam.