 
                                            
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            - TM 31
opublikowany: 26/04/13
                            
                zmieniono dnia: 03/03/15
                    Składniki
ciasto na pierogi według Mixi
- 550 g mąki pszennej
- 30 g oleju
- 300 g ciepłej wody
farsz
- 500 g sera twarogowego
- 4 łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego, albo zrobionego w TM
- 1 surowe żółtko
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wstaw wodę osól ja jeszcze dolewam łyżeczkę oleju (żeby się nie sklejały).Wrzucaj na gotującą wodę. Gotuj 2minuty od wypłynięcia .Podawaj ze śmietaną lub polane masłem 
ciasta
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        

 "Blokada naczynia miksującego"  i wyrabiamy  1min/
"Blokada naczynia miksującego"  i wyrabiamy  1min/ "Ciasto"  Ja dzielę na malutkie części i każdą z nich wałkuję ,można standardowo rozwałkować i wyciąć szklanką
"Ciasto"  Ja dzielę na malutkie części i każdą z nich wałkuję ,można standardowo rozwałkować i wyciąć szklanką


 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
tortuga90:bardzo się cieszę że dopasowałam. Lepiej mniej cukru , ale spokojnie można po wierzchu z cynamonem posypać
Ciasto super, dobrze się rozwałkowuje i skleja Farsz jest też ekstra tylko jak dla nas trochę za mało slodki ale to już zależy od gustu. Dziękuję za taki super przepis.
 Farsz jest też ekstra tylko jak dla nas trochę za mało slodki ale to już zależy od gustu. Dziękuję za taki super przepis.  
            
Wiserna102: bardzo mi miło że mogłam pomóc.
Rewelacja! Pierwszy raz robiłam pierogi 🙄 i od razu taki sukces 🙃 , oczywiście dzięki przepisowi! Zrobiłam podwójną porcję i tylko trochę zostało do zamrożenia 😳. Rodzinka pożera je od obiadu, przez podwieczorek do kolacji 😂.
Super przepis ciasta na pierogi. Można stosować do różnych farszów. Ciasto jest bardzo delikatne. Wychodzi około 70 pierogów. Przepis sprawdzony z nadzieniem ruskim i pieczarkowym. Polecam👍
Wachu:Bardzo się cieszę że smakowało
Przepis rewelacja 👌
Idealnie dobrane proporcje składników 😎
Super cieszę się . Życzę smacznego
Dołączam się do podziękowań za super przepis ma pirogi z serem. 
            
Super przepis