 
                                            
                                    Składniki
składniki na pasztet
- 600g mięsa wieprzowego chudego
- 200g wątróbki drobiowej
- 200g słoniny
- 100g cebuli
- 4-5 ząbków czosnku
- 10g grzybów suszonych
- warzywa;marchewka seler,pietruszka
- 2 listki laurowe,4 kulki ziela.
- sól,pieprz i inne przyprawy co kto lubi
- 2 jajka
- 1 czerstwa bułka
- 500g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do naczynia wlać 500g wody założyć koszyczek 
 2.Do koszyczka włożyć pokrojone w kawałki mięso,słoninę i wątróbkę,na wierzch kładziemy warzywa,listek , ziele i grzyby,zamykamy i zakładamy miarkę
 3.Gotujemy 30min/Varoma/obrót 1.
 4.Po ugotowaniu wyrzucić listki laurowe i odstawić koszyczek do ostygnięcia.
 5.W wywarze namoczyć bułkę dodać ugotowane produkty,jajka i przyprawy.
 6.Wszystko mielimy 20s/obr 7.
 7.Masę wylewamy do wysmarowanej smalcem i posypanej bułką tartą keksówki.
 8.Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 190C,piec 60 minut
Sposób przygotowania
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Jeszcze się studzi. Nie wiem jaki wyszedł. Pachnie pięknie. Ale rzeczywiście musiałam na sile wcisnąć do koszyczka mieso i warzywa. I po 30 min to , co było w środku było kompletnie surowe. Oddzieliłam te brzeżne ugotowane i surowe wrzuciłam jeszcze raz w koszyczku na 10 min.Bylo juz ok. Następnym razem zrobie na waromie. Soli wsypałam Ok 1.5 łyżeczki, pieprzu Ok 1 łyżeczki , gałki muszkatolowej szczyptę, pieprzu ziołowego duża szczyptę. Jutro skomentuje swoj wpis, jak smak.
Właśnie się upiekł! Pachnie pięknie, ciekawe jak smakuje 😉
Pasztet jest przepyszny rozpływa się w ustach😁
Przepyszny pasztet 😊 Wszystkie składniki zmieściły mi się do koszyczka, a sam smak -niebo w gębie 😊 na pewno jeszcze nieraz go zrobię 😊 Polecam
Przepyszny ! Miałam udziec indyczy w zamrażaliniku więc go użyłam zamiast wieprzowiny. Wyszedł rewelacyjny Gotowałam w varomie, koszyczek by tego nie pomieścił
 Gotowałam w varomie, koszyczek by tego nie pomieścił  
            
A czy Mogę z wątroby wieprzowej zrobić wyjdzie tak samo
Jest pyszny, piękę go bardzo często. Daje czasami mniej słoniny i też wychodzi super. Smak rewelacja!
Daje 5 gwiazdek 
            
Super pasztet .Zrobiłam na Święta był numerem jeden na stole wszyscy się zajadali jest tydzień po Świętach i znowu musze robić pasztet wszyscy się domagają

To prawda że koszyczek mały na produkty ja ciut mniej dałam mięsa
550 wieprzowiny 170 wątrobki 130 słoniny 80 g cebuli 1marchewka plaster selera pół pietruszki wszystko pokrojone w plastry.
Będę go robić jeszcze nie raz
Dziękuję za przepis
Dzisiejsza zabawa z pasztetem....palce lizać