 
                                            
                                    Składniki
- 400 g słoninki świeżej
- 100 g boczku wędzonego, surowego
- 2 duże cebule, przekrojone na ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia włożyć pokrojoną na kawałki słoninę i boczek. Zmielić: 15sek/obr.8 - 2. Zmieloną zawartość gotować : 12 min /100st.C/ obr.3, ale po 5 minutach zwiększyć obroty na 4 i przez otwór wrzucić cebulę, czosnek i przyprawy. - 3. Przelac do słoiczków lub kamiennych naczyń. - W trakcie gotowania, szczególnie przy obrotach 4 , thermomix może "tańczyć". Trzeba go pilnować. Szkoda, że nie mogę przekazać tego zapachu! - S M A C Z N E G O 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo dobry, ja mieszam boczek surowy z boczkiem wędzonym i skwarki robię tradycyjnie w kosteczkę i na patelni.
dosc dobry ale cos mi w nim brakuje....
idealny na majowke ,a jaki zapach .... pyszny
 pyszny  
            
Jak dla mnie Thermomix niestety przegrał ze smalcem. Jeśli zrobic wszystko wg tego przepisu, to mięso jest tylko uduszone w smalcu, czyli wychodzi nam z tego słoikowa kiełbasa. Trzeba to dać jeszcze na głeboką patelnię i przesmażyć aż woda z mięsa odparuje, a samo mieso nabierze rumieńców, wtedy dopiero mamy super smalec. Polecam dodać jeszcze jabłko ;-D
Pyszny, swój, natualny, brz ulepszaczy
"przetoka" wspaniała dziekuje za umieszczenie przepisu
Smalec bardzo dobry, łatwy w przygotowaniu.
Fakt smalec jest pyszny, ja teraz zrobiłem smalec ale na słoninie z dzika, jeszcze nie próbowałem ale pewnie będzie pyszny
REWELACJA! Robi sie naprawde szybciutko, smalec nie jest "wycudowany" i dzieki temu smakuje super klasycznie Nie wiedzialam tylko ile dac soli i pieprzu, ale wyszlo nawet ok
 Nie wiedzialam tylko ile dac soli i pieprzu, ale wyszlo nawet ok 
Mniam!!!!! Dzięki za przepis smalec już stygnie
 Dzięki za przepis smalec już stygnie 