 
        Załaduj zdjęcie
    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     12 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
opublikowany: 26/06/17
                            
                zmieniono dnia: 26/06/17
                    Składniki
Ciasto kokosowe bez mleka i jajek
- 200 g mąka pszenna
- 100 g wiórki kokosowe
- 200 g cukier
- 1 łyżki proszek do pieczenia
- 300 g mleczko kokosowe
- 50 g czekolada gorzka
- 3 łyżki mleczko kokosowe
- 1,5 łyżki kakao
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia  "Blokada naczynia miksującego"  wsyp mąkę cukier wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Ustaw czas 20s obrotow "Blokada naczynia miksującego"  wsyp mąkę cukier wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Ustaw czas 20s obrotow "Obroty wsteczne"  4 "Obroty wsteczne"  4
 2. Dodaj mleczko kokosowe płynne ustaw czas 20s obrotów 4 "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne"
 4. Rozgrzej piekarnik do 180st.
 5. 2/3 ciasta przeloz na mala blache wylozona papierem. Do reszty ciasta wsyp kakao i wymieszaj 10sek obrotów 4 "Obroty wsteczne" . "Obroty wsteczne" .
 6. Wymieszane ciasto przełóż na blachę i wstaw całość do piekarnika. Piecz ok 35 minut ( w zależności od piekarnika) w temp 180stopni
 7. Po upieczeniu ciasta zrób polewę- najprostsza na świecie - w garneczku rozpuść czekoladę z 3 łyżkami mleka kokosowego. Wymieszaj i polej na ciasto.
 8. Zajadaj że smakiem 😉
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze