 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                50min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     12 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Ciasto FIT bez cukru i tłuszczu
- 250 gramy mąka pełnoziarnista
- 1 łyżeczki Soda oczyszczona
- 1 łyżeczki cynamon, mielony
- 1 łyżeczki kakao
- 50 gramy migdał, mielony, lub inne orzechy
- 10 kawałki daktyl, suszony, bez pestki
- 3 jabłko, do jedzenia
- 1 banan
- 1 łyżeczki żurawina, suszona, lub rodzynki
- 2 jajka
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Jeśli migdały są w całości, to zmielić je i przełożyć do innego naczynia.
 Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić na ćwiartki. Wrzucić do naczynia "Blokada naczynia miksującego" TM. Dodać daktyle. "Blokada naczynia miksującego" TM. Dodać daktyle.
 Do "Blokada naczynia miksującego"  wsypać suche składniki, dodać migdały, pokrojone na pół owoce. Ustawić czas 6 sek, obroty 5. Po upływie czasu dodać jajka. Wymieszać przy pomocy "Blokada naczynia miksującego"  wsypać suche składniki, dodać migdały, pokrojone na pół owoce. Ustawić czas 6 sek, obroty 5. Po upływie czasu dodać jajka. Wymieszać przy pomocy "Obroty wsteczne" wstecznych obrotów przez 5 sek na obrotach 8. "Obroty wsteczne" wstecznych obrotów przez 5 sek na obrotach 8.
 Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (chyba, że jest silikonowa, jak moja, to można papieru nie używać).
 Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. I już 
Porady
Jeśli nie lubicie daktyli, możecie zastąpić je innymi suszonymi owocami
Tak samo w przypadku migdałów, śmiało można zastąpić innymi orzechami
                        
Tak samo w przypadku migdałów, śmiało można zastąpić innymi orzechami

Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
A co z bananem? Kiedy go dajemy?
Ciasto wyszło rewelacyjnie jest przepyszne jak taki duży baton zbożowy z orzechami. Poleje gorzką czekoladą bo mało słodki. Acha , dodałam wiórki kokosowe. Ponieważ jestem na diecie, ciasto to zawita na stałe na moim stole.