 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     butelka/butelki/butelek 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Risotto z indykiem i fetą
Cebula - 1/2 sztuki (50g) Czosnek - 1 ząbek (5g) Mięso z piersi indyka, bez skóry - 1 i 1/2 sztuki (150g) Olej rzepakowy - 1 łyżka (10ml) Pomidory suszone na słońcu - 4 plastry (28g) Ryż basmati - 2/3 sztuki (60g) Ser feta - 1 i 1/2 plastra (30g)
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Na pokrywie naczynia miksującego postawić koszyczek, odważyć
 do niego ryż.
 2. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć cebulę i
 czosnek, dodać olej i tymianek, rozdrobnić 5s/ obr. 5.
 3. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia
 miksującego, dusić 3 min/ 120st./ obr.1.
 4. Dodać indyka, przemieszać kopystką, dusić 2min/ 120st./ obroty
 wsteczne/ obrót przy pomocy kopystki.
 5. Dodać ryż, sól, pieprz i oregano, przemieszać kopystką, dusić 1
 min/ 120st. / obroty wsteczne/ obrót przy pomocy kopystki.
 6. Dodać wodę, przemieszać kopystką zamiast miarki na pokrywę
 naczynia miksującego nałożyć koszyczek, gotować 15min/ 100st./
 obrót przy pomocy kopystki.
 7. Dodać suszone pomidory, wymieszać dokładnie kopystką, gotować
 5 min/100st./ obrót, następnie przemieszać kopystką, gotować
 kolejne 5 min/ 100st./ obrót przy pomocy kopystki.
 Risotto z indykiem podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Risotto
 posypać pokruszoną fetą.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze