 
                                            
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
opublikowany: 22/09/23
                            
                zmieniono dnia: 02/10/23
                    Składniki
Kurczak curry z kalafiorem (1600)
- 120 g piersi z kurczaka, bez skóry, (pokrojonego w kostkę)
- 50 g ryżu brązowego
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- 200 g kalafiora, mrożonego
- 150 g mleka kokosowego light
- 2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego postaw miskę i odważ do niej 120 g kurczaka.
- Kurczaka pokrój na 2 cm kostkę, dopraw solą, pieprzem, 1/3 ilości curry. Całość wymieszaj i odstaw do lówdówki na około pół godziny.
- Do naczynia miksującego nalej 1000 g wody, dodaj łyżeczkę soli.
- Włóż koszyczek i odważ do niego 50 g ryżu brązowego.
- Załóż miarkę na pokrywę naczynia, ustaw obroty 1, temperaturę 120 st. C i gotuj 26 minut.
- Na pokrywie naczynia miksującego nałóż dolną część Varomy i odważ 200 g kalafiora, pokrojonegona 3 cm kawałki.
- Włóż wkłąd nakłądki Varoma i ułóż na niej zamarynowane mięso. Nałóż pokrywkę.
- Ustaw obroty 1, gotuj 15 minut w temperaturze Varoma.
- Zdejmij przystawkę, wyjmij koszyczek, opróżnij naczynie miksujące.
- Wlej 150 g mleka kokosowego i resztę curry.
- Na pokrywę naczynia miksującego zamiast miarki nałóż koszyczek. Ustaw oboty 1, 98 st.C i gotuj 4 minuty.
- Do naczynia dodaj ugotowanego kalafiora i mięso.
- Nałóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego, ustaw obroty wsteczne 1, na 20 sekund, 90 st.C.
- Curry z podawaj z ryżem, udekorowane natką pietruszki.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze