Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
burgery buraczano-gryczane
- 2 duże buraki, ugotowane, obrane
- 600 g kaszy gryczanej, ugotowanej
- 60 pestki słonecznika
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 MT oleju
- sól, pieprz, imbir suszony
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Cebulę i czosnęk zalewamy olejem, mielimy: obroty 5, 5 sekund. Następnie podsmażamy: Varoma, 3 min., obroty 3.
- Dodajemy buraki, mielimy 4-5, 10 sek. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy 20 sek. obroty 4.
- Z powstałego ciasta formuujemy burgery i zapiekamy w piekarniku 10-15 min, 180 stopni. Smacznego!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można doprawiać dowolnymi ziołami. Jako przekąska podawać z sosem, np. czosnkowym, ziołowym.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzŚwietny przepis
Świetny przepis
Super przepis
Super przepis