3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chowder kukurydziany


Wydrukuj:
4

Składniki

2 litr/litra/litry/litrów

Na chowder

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1,5 litra wody
  • 2 MT mleka
  • 2 puszki kukurydzy
  • 1 papryka
  • pół pęczka włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • przyprawy: sól, pieprz + wg uznania
  • natka pietruszki i selera
  • liść laurowy
  • 2 ziemniaki
5

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze porcje, układamy na dolne przystawce Varoma. Włoszczyznę kroimy na małe kawałki i układamy na górnej przystawce Varoma. Całość gotujemy na parze: Varoma, 25 min. Do wody do gotowania wrzucamy natkę pietruszki i selera oraz liść laurowy.

  2. Bulion po ugotowaniu odlewamy do garnka wraz z ugotowanymi warzywami. Pierś z kurczaka mielimy z masłem: 20 sek, obroty 4-5. Dorzucamy do garnka.

  3. Po odcedzeniu kukurydzy, jedną puszkę wrzucamy do garnka, a drugą mielimy: 10 sek., obroty 5-7.

  4. Do zmielonej kukurydzy dodajemy czosnek, cebule i paprykę. Mielimy: ok 7 sek, obroty 4. Wrzucamy do garnka.

  5. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do reszty zupy, dodajemy przyprawy, następnie gotujemy aż ziemniaki zmiękną.

  6. Zmniejszamy ogień, dodajemy mleko i gotulemy kolejnych kilka minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Doprawiamy wedle swoich upodobań. Polecam tymianek i odrobinę ostrej papryki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy