3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MINI PIZZE NA BROKUŁOWYCH SPODACH Wioletta


Wydrukuj:
4

Składniki

MINI PIZZE NA BROKUŁOWYCH SPODACH Wioletta

  • 130 g różyczek brokułu
  • 40 g ser, wegański np gouda z violife
  • 1 jajko
  • 30-50 g pomidorków cherry, lub zwykłych lub koktajlowych lub malinowych
  • 40-50 g papryki
  • 15-20 g Oliwek, czarne lub zielone
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 70-90 g jogurt grecki, lub jogurtu wegańskiego naturalnego
  • 10-20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 6
    40min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do temp. 200°C (termoobieg). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć brokuły i ser, dodać jajko, zmiksować 10 s/obr. 5. Masę przełożyć na przygotowaną blachę, formując spody do pizzy (Ø ok. 14 cm). Piec 15-20 min (200°C, termoobieg). W tym czasie umyć naczynie miksujące i kontynuować przygotowanie przepisu.
  3. [color=#333333; font-family: Roboto, 'Helvetica Neue', Arial, sans-serif; font-size: 16px]Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej [/color]pomidorki[color=#333333; font-family: Roboto, 'Helvetica Neue', Arial, sans-serif; font-size: 16px], [/color]żółtą paprykę[color=#333333; font-family: Roboto, 'Helvetica Neue', Arial, sans-serif; font-size: 16px] i [/color]oliwki[color=#333333; font-family: Roboto, 'Helvetica Neue', Arial, sans-serif; font-size: 16px], odstawić[/color]
  4. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Czosnek zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  5. Dodać jogurt, sok z cytryny, paprykę mieloną, sól i pieprz, wymieszać 20 s/obr. 4. Sos rozprowadzić na upieczonych spodach. Mini pizze na brokułowch spodach podawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowane odważonymi pomidorkami, papryką i oliwkami.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy