3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Smalczyk z Cebulką i Pieczarkami - Przepis Marcin Barycz


Wydrukuj:
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

Smalczyk z Cebulką i Pieczarkami - Przepis Marcin Barycz

  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki mielony biały pieprz
  • 2 kostki bulionu grzybowego
  • 500 g świeżej zmielonej słoniny
  • 500 g pieczarek
  • 500 g cebuli ,obranej, schłodzonej i pokrojonej na ćwiartki
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć cebule i rozdrobnić - 8s / obr. 5 [/b]przełożyć do innego naczynia.
  2. Włożyć pieczarki i rozdrobnić - 5-8s / obr. 5 [/b]przełożyć do innego naczynia
  3. Do naczynia włożyć zmieloną słoninę i topić - 12min. / temp. VAROMA / obr. 2[/b]
  4. Przez otwór w pokrywie wrzucić cebule (jeżeli jest bardzo soczysta to najpierw odcisnąć nadmiar soku) i smażyć - 15min. / temp. VAROMA / obr. 2[/b]
  5. Dodać pieczarki, kostki grzybowe, pieprz, sól, smażyć - 10min. / temp. VAROMA / obr. 2[/b]
  6. Przelać do wyparzonych słoików i zostawić do wystygnięcia,zakręcić.
  7. Najlepiej przechowywać w lodówce lub innym chłodnym miejscu.
  8. Smaczengo !
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy