Tu jesteś:
4
Składniki
FASOLA PO ARGENTYŃSKU WIOLETTA
- 1/2 czerwonej cebuli, około 80g (przekrojonej na pół)
- 1 ząbek czosnku
- 16 g oliwy z oliwek extra vergine
- 1/2 czerwona papryka, około 150g
- 1/2 zielona papryka
- 240 g białej fasoli, z puszki, odsączonej
- 400 g pomidorów, z puszki
- 10 g koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
-
6
35min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, dodać oliwę, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, dusić 2 min 40 s/120°C/obr. 1.
- Dodać czerwoną paprykę i zieloną paprykę, dusić 4 min 30 s/120°C//obr. .
- Dodać fasolę, pomidory, koncentrat pomidorowy, wodę, koncentrat bulionu warzywnego, cząber, bazylię, sól, pieprz, cukier i oliwki, przemieszać kopystką, gotować 7 min 30 s/100°C/"Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" . Fasolkę po śródziemnomorsku podawać na ciepło
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz