Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Dżem brzoskwiniowy z wanilią
- 1000 g brzoskwiń, świeżych, przekrojonych na ćwiartki
 - 300 g cukru
 - 1 opakowania mieszanki żelifix 2 :1
 - pół łodyżki ziarenek wanilii
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Brzoskwinie przekrój na ćwiartki, włóż do naczynia tm zmiksuj obr. 6/5sekund
 - Dodaj cukier, mieszankę żelfix 2:1, ziarenka z połowy laski wanilii 
Gotuj obr.2/100'C/15 minut - Przelej powstały dżem do słoików (4x315ml) Zakręć. Postaw na 5 minut na zakrętce. Zawekuj. Gotowe.
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze