Czas przygotowania
                                20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     8 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Panna cotta
- 300 g śmietana min 30%
 - 40 g cukru
 - 10 g 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM lub 20 g cukru wanilinowego
 - 15 g żelatyny w proszku
 - 300 g maślanki
 
Sos malinowy
- 40 g cukru pudru
 - 250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, wraz z sokiem
 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać śmietanę, dodać 40 g cukru, 10g cukru waniliowego wykonanego w TM (lub 20g cukru wanilinowego) i 15g żelatyny, podgrzewać 10 min/90°C/obr. 2.
 - Dodać maślankę, wymieszać 30 s/obr. 2. Przelać do 6 ceramicznych kokilek (Ø 9 cm, wys. 5 cm) lub filiżanek, odstawić do ostudzenia, następnie odstawić do lodówki na ok. 3 godz. W tym czasie przygotować sos malinowy. Umyć naczynie miksujące.
 - Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać 40g cukru, zmiksować 8 s/obr. 10 (lub pominąć ten krok i dodać od razu 40g cukru pudru). 
Dodać 250g malin wraz z sokiem, 40g soku z cytryny, zmiksować 15 s/obr. 7. 
Panna cotta
Sos malinowy
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze