Załaduj zdjęcie
    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
 
opublikowany: 27/08/17
                            
                zmieniono dnia: 27/08/17
                    Składniki
Bułka tarta
- 100 gramy chleba, świerzego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki (3 cm)
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć chleb, rozdrobnić 13-15 s/obr. 7. Powstałą bułkę tartą użyć do wybranego przepisu.
 
Porady
Użyć dowolnego białego, czerstwego pieczywa, np. biagetki, ciabatty, zwykłego lub pełnoziarnistego chleba, bułki.
Bułkę tartą, przygotowaną z czerstwego chleba, można przechowywać przez kilka tygodni w szczelnie zamkniętym pojemniku bez dostępu powietrza.
Bułkę tartą przygotowaną ze świerzego lub niezupełnie czerstwego pieczywa należy przechowywać w lodówce.
Przed rozdrobnieniem dodać do chleba zioła lub czosnek (np. 1 mały ząbek czosnku i 5 gałązek świerzej pietruszki, tylko listki). Niewykorzystaną bułkę tartą przechowywać w lodówce.
                        Bułkę tartą, przygotowaną z czerstwego chleba, można przechowywać przez kilka tygodni w szczelnie zamkniętym pojemniku bez dostępu powietrza.
Bułkę tartą przygotowaną ze świerzego lub niezupełnie czerstwego pieczywa należy przechowywać w lodówce.
Przed rozdrobnieniem dodać do chleba zioła lub czosnek (np. 1 mały ząbek czosnku i 5 gałązek świerzej pietruszki, tylko listki). Niewykorzystaną bułkę tartą przechowywać w lodówce.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze