Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Gryczanka z gruszką i żurawiną
- 50 gramów kaszy gryczanej, niepalonej
- 0.2 litra Mleka migdałowego
- 100 gramów gruszki
- 10 gramów żurawiny, suszonej
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać ugotowaną wcześniej kaszę i żurawinę, podgrzać 4min/70°C/obr.2, przełożyć na talerz, dodać pokrojoną gruszkę. Konsystencja dania będzie zależeć od długości podgrzewania. W celu uzyskania bardziej rozgotowanej wersji należy przedłużyć czas gotowania o 1-2 min.[/size]
[size= 10pt; font-family: Verdana; background-color: transparent; font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; vertical-align: baseline; white-space: pre-wrap] [/size]
Gryczanka z gruszką i żurawiną
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz