3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gryczanka z gruszką i żurawiną


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Gryczanka z gruszką i żurawiną

  • 50 gramów kaszy gryczanej, niepalonej
  • 0.2 litra Mleka migdałowego
  • 100 gramów gruszki
  • 10 gramów żurawiny, suszonej
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Gryczanka z gruszką i żurawiną
  1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać ugotowaną wcześniej kaszę i żurawinę, podgrzać 4min/70°C/obr.2, przełożyć na talerz, dodać pokrojoną gruszkę. Konsystencja dania będzie zależeć od długości podgrzewania. W celu uzyskania bardziej rozgotowanej wersji należy przedłużyć czas gotowania o 1-2 min.[/size]

    [size= 10pt; font-family: Verdana; background-color: transparent; font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; vertical-align: baseline; white-space: pre-wrap] [/size]
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy