Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Kiszona kapusta1
- 1 porcje biała kapusta
- 4 kawałków marchew
- 3 liście liście laurowe, suszone
- 5 kulki ziele angielskie
- 1 porcji Sòl morska
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Główkę kapusty pokroić na mniejsze kawałki. 0,5 szt obranej marchewki (ze 2-3 szt na główkękapusty) wrzucić do "Blokada naczynia miksującego" nastawić obroty na 6 i zmiksować 4 sek, dodać 1/4 główki (lub mniej - zależy od wielkości) kapusty, łyżeczkę soli i zmiksować 15-25 sek, obroty 4 pomagając sobie "Mieszanie" . Przełożyć do glinianego garnka i ubić drewnianym tłuczkiem. Czynności powtarzać do wyczerpania składników, przesypując kapustę zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Założyć pokrywkę na garnek i wlać wody w szczelinę, by uniemożliwić dostęp powietrza. Przez pierwszy tydzień przebijać kapustę w garnku do samego dna drewnianą łyżką, celem odgazowania. Gotowe do spożycia po najmniej dwóch tygodniach. Smacznego
Kiszona kapusta
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Tak rozdrobnionej kapusty już nie trzeba szatkować przed podaniem
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz