Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Wegański sos serowy
- 70 g Orzechy nerkowca – 70 g
- 80 g Woda – 80 g
- 40 g Oliwa z oliwek – 40 g
- 1 ząbka Czosnek – 1 mały ząbek (3 g)
- 10 g Płatki drożdżowe nieaktywne – 1 łyżka (10 g)
Sałatka
- 40 g Mix sałat – 40 g
- 40 g Awokado – 40 g
- 50 g Ogórek – 50 g
- 50 g Pomidorki koktajlowe – 50 g
- 80 g Tuńczyk w sosie własnym – 80 g
- 20 g Cebula czerwona – 20 g
-
6
12min
Czas całkowity 12minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Orzechy nerkowca przekładamy do naczynia miksującego i zalewamy 130 ml wody. Odstawiamy na
10 min.
2. Do naczynia miksującego dodajemy wszystkie pozostałe składniki na sos. Miksujemy 1 min/ obr. 10.
3. Jedną porcję wykorzystujemy do sałatki, drugą przelewamy do słoiczka/ pojemniczka i zostawiamy
na sobotę do kolejnej sałatki. - 1. Mix sałat przekładamy na talerz.
2. Awokado obieramy i kroimy w kostkę, ogórek
połówki. Układamy na sałatę.
3. Dodajemy kawałki tuńczyka.
4. Cebulkę kroimy w piórka, posypujemy całość
5. Polewamy wegańskim sosem serowym.
Sos serowy
Sałatka
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz