 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                6h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                6h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     8 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
- TM 5
opublikowany: 29/12/19
                            
                zmieniono dnia: 02/05/20
                    Składniki
Lody karmelowe
- 350 g masa krówkowa, lub krem karmelowy z mojego przepisu
- 0.5 litra śmietana, 36% tłuszczu
- 0.5 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Założyć motylek na noze
 2. do "Blokada naczynia miksującego"  wlać śmietanę i 300g kremu karmelowego (lub masy krowkowej) "Blokada naczynia miksującego"  wlać śmietanę i 300g kremu karmelowego (lub masy krowkowej)
 3. Zdjąć miarkę i ubijać obr.3.5 bez ustawionego czasu, obserwować kiedy masa będzie ubita (ok 30-50 sekund, zależy od śmietany)
 4. dołożyć pozostałe 50g masy karmelowej i sól, wymieszać 4sek/obr.3
 5. przełożyć do pojemnika, przykryć folia spożywcza i zamrozić na minimum 6 godzin
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze