Przejdź do treści

Forum Domowe SunBites

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Witam forumowiczki.

Mam kolejny pomysł, tylko gorzej z realizacją... Chciałabym zrobić domowe SunBites (o smaku wiosennych warzyw) tylko pomysłu nie mam jakie składniki i w jakich proporcjach użyć?!

Bardzo proszę o pomoc.


Rzeczywiście to wyzwanie... Może napisz jakie próby już robiłaś  tmrc_emoticons.smile  Łatwiej nam będzie dopracować przepis. Ja nie kupuję i nie jadam takich kalorycznych przekąsek, w których jest mnóstwo chemii. Jakie wiosenne warzywa są w składie tej przekąski??? 


Zupelnie nie wiem o co chodzi  .... :O :O :O  Musze popatrzec na internet, moze cos z tego zrozumiem... tmrc_emoticons.smile


Jest reklama , ale niewiele sie dowiedzialam w zasadzie ....  Do czego to podobne ? Do chipsòw? Do krakersòw ?


Veroniko podobne raczej do chipsów, cieniutkie i chrupiące. Napisałam Ci o nich kilka słów w prywatnej wiadomości  tmrc_emoticons.smile 


Przeczytalam teraz Elu, dzieki tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Ciezka sprawa, pomysle,ale nie gwarantuje nic tmrc_emoticons.smile  Pomoglabym z checia, ale w tym przypadku to nie wiem czy potrafie tmrc_emoticons.smile  Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile


Verciu kochana, rzucić hasło: "domowe SunBites " nie jest tak trudno ale żeby coś takiego zrobić to trzeba trochę się natrudzić, próbować raz, drugi, trzeci... żeby dopracować składniki i proporcje...  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  


Masz racje Elu tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.love


Nie "rzuciłam hasła" tylko po prostu zapytałam, czy ktoś nie wie jak można zrobić coś takiego. Dopiero zaczęłam przygodę z TM i jeszcze nie jestem obeznana w eksperymentach, dlatego najpierw wolałam zapytać. Ale w takim razie będę próbować sama.


Ilona mam nadzieję, że się nie obraziłaś.  tmrc_emoticons.smile Jeżeli czytałaś forum to na pewno widziałaś, że chętnie odpowiadam na pytania i pomagam, o ile tylko mogę... Gdybyś wymieniła jakie "wiosenne warzywa" są w tej przekąsce, jaka jest ich struktura? czy to coś jak kruche ciasteczka, tylko cieniutkie? czy zupełnie coś innego?... Byłoby mi znacznie łatwiej. Jeżeli pytasz o to, to ja rozumiem, że je kupujesz i jesz, więc wiesz o nich więcej niż ja -bo ja nigdy ich nie jadłam i raczej nie zamierzam kupić, żeby się przekonać o co pytasz... I to miałam na myśli pisząc o "rzucaniu hasła"  tmrc_emoticons.smile Jeżeli już coś robiłaś i nadal chciałabyś naszej pomocy, to jestem gotowa poeksperymentować, jeżeli będę wiedziała nad czym. A jeżeli Twoje eksperymenty doprowadziły do efektu jaki chciałaś osiągnąć, to wstaw przepis i wszyscy chętnie go wypróbują.  tmrc_emoticons.smile  Pozdrawiam serdecznie


Obrazić to się nie obraziłam tmrc_emoticons.wink

SubBites to właśnie takie kruche ciasteczka. Jadam rzadko, ponieważ mam kłopoty z cerą i muszę uważać na wszelkie przekąski, dlatego też pomyślałam o zrobieniu własnych.

Wiosennych warzyw tam nie widać, pewnie ze względu na to, że są sproszkowane. Bardzo wyczuwalna jest cebulka, może nawet trochę za bardzo, bo poza nią nic więcej nie czuć :P Jeszcze nie podjęłam żadnych prób wykonania, bo kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać :/

Poniżej zdjęce SunBites oraz link do składników użytych w wiosennych warzywach.

http://1.bp.blogspot.com/-Io-Qwg73ZmY/T3TL01fnnYI/AAAAAAAAAJE/-xPD1zSX6_8/s1600/4.JPG

 


lona, coś w podobie zrobiłam...  tmrc_emoticons.smile  

http://www.przepisownia.pl/przepisy/listki-wielozbo%C5%BCowe-z-wiosennymi-zio%C5%82ami/453311

Pojęcia nie mam czy to jest chociaż trochę zbliżone do orginału ale w domu wszystkim smakowało  tmrc_emoticons.smile  Syn uznał, że sprawdzi się na grillu, do piwka a dziewczyny chętnie pochrupią podczas oglądania jakiegoś filmu  tmrc_emoticons.smile  Wypróbuj proszę i daj znać, czy o takie ciastezka / chrupki Ci chodziło.


Upiekłam jeszcze wersję na słodko, z dodatkiem skórki pomarańczowej ale tak się ślimaczy wstawianie przepisu a zwłaszcza zdjęć, że nie mam już cierpliwości  tmrc_emoticons.crazy  Może jutro zrobię to szybciej  tmrc_emoticons.smile

 Pozdrawiam


Elu - fantastyczny pomysł tmrc_emoticons.smile


tmrc_emoticons.cooking_7 Elu podziwiam Ciebie tmrc_emoticons.love   masz dar szybkiego  rozwiązywania problemów tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   a przy tym tworzysz orginalne potrawy, które pierwszy raz  goszczą na moim stole tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.love   nie wspomne o Verci i pozostałych Dziewczynach tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Dziękuję WAM i serdecznie pozdrawiam tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

Grażyna


Swietnie Elu tmrc_emoticons.bigsmile   Ja zapytam w sklepie polskim, czy maja, to spròbuje chociaz jeden.... zeby wiedziec, co to jest.... Nie jadam takich rzeczy, nie przepadam, a odkat urodzilam, to juz calkiem zostal mi wstret.... Ale takie domowe, to chetnie wypròbuje, no i moja rodzinka tez tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink


Dziękuję bardzo Elu :* Teraz tylko zakupić potrzebne składniki i przechodzę do pieczenia :*


Super Elu tmrc_emoticons.lol jestes mistrzynia kuchni tmrc_emoticons.lol podziwiam Twoj talent kulinarny tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love napewno wyprobuje.